Componist

De passie voor het schrijven van muziek begon toen hij begin twintig was. Toen ontdekte hij dat de onzichtbare grens van het maken van muziek kan worden geslecht door muziek te schrijven. Onspeelbare

Marco Kerver

muziek en ideeën kwamen plotseling binnen de mogelijkheden. Door muziek te schrijven, werd het spelen van die composities en het opnemen ervan opeens betekenisvoller. Immers, de klanken van die compositie of arrangement waren volledig uniek en niet eerder opgenomen en uitgevoerd.

 

Wennen aan het idee dat het uitvoeren van muziek geschreven door anderen alleen was voor eigen plezier, tenzij het voor feestelijke doeleinden was en goed werd betaald. Als gevolg van het schrijven, kreeg het spelen van de bas en contrabas door Kerver meer diepgang, meer inhoud, meer betekenis, en dat werkte heel motiverend.

 

In combinatie met de snelle overgang van handschrift naar digitaal schrijven en bewerken van muziek, ontwikkelde Kerver zich tot een snelle schrijver, die veel composities produceerde. Als de muziek die hij schreef niet snel tot uitvoering leidde, verloor hij de motivatie. Een echte projectschrijver, die zijn stijl altijd aanpaste aan de mogelijkheden van uitvoering van dat moment. Hij schreef 2 cd’s en zijn eerste Suite voor de small band “Flat 9”. Daarna schakelde hij over naar pop soul en funk en schreef hij 4 cd’s vol met zijn eigen stukken voor de band “Soul Vaccination”. Daarna ging hij aan het werk voor de Big Band Want2swing, waar hij sinds 2004 als dirigent verbonden is. Met deze Big Band heeft hij tot nu toe 7 CD’s geproduceerd.

 

Ondertussen werden zijn kwaliteiten ook erkend door veel klanten die geschreven muziek nodig hadden. Hij schreef muziek voor vrijwel alle grote orkesten in Nederland, maar ook voor kleinere ensembles.

Sinds 2011 is Kerver een bassist bij Stageband Jazz Orchestra en Vocal Group Treats. Voor deze groepen componeerde hij ook materiaal, dat ook wordt opgenomen en vrijgegeven. Naast bijdrages op eerdere CD’s, componeerde en registreerde hij in 2018 de Hållsta Suite, in 2019 de 90 min durende jazzsuite "Six Decades Of My Father". Nu, een jaar verder heeft hij weer een Suite gecomponeerd voor dezelfde bezetting: Chimaera. Deze suite zou in eerste instantie de jaarlijkse paascyclus voortzetten maar door corona maatregelen kon die suite toen niet worden uitgevoerd.